10 noiembrie 2012

Brânzică calcică de casă

Brânzică calcică de casă

Branzica calcica de casa pentru bebelusi din calciu lactic

Ingrediente :

1 litru lapte semidegresat Dorna 1,5% grăsime (cutie albastră)
8 tablete de calciu lactic de la Biofarm
faşă tifon mai îngustă şi lungă de 10x20 cm sau 20x20 cm
oală de fiert lapte cu supapă pentru avertizare sonoră (fluier)

Preparare :

  Se pune apă în supapa pentru avertizare sonoră (fluier), se adaugă laptele în oală şi se pune la fiert la foc mediu. Când începe să fluiere, se dă focul mai încet şi se mai lasă la fiert 20-25 de minute. Se adaugă cele 8 tablete de calciu lactic de la Biofarm şi se amestecă bine până ce lichidul dintre bucăţelele mici de brânză devine limpede în lingură. Se strecoară şi se pune brânzica calcică de casă într-o bucată în dublu de faşă tifon.

Branzica calcica de casa pentru bebelusi din calciu lactic
Branzică calcică de casă bebe

  Se leagă la capete şi se agaţă de o lingură de lemn deasupra unui ibric mai înalt. Se lasă minim 12 ore pentru a se scurge bine de tot zerul.
  Dacă se doreşte obţinerea unei cantităţi mai mici de brânză de vaci calcică se reduc dozajele. De exemplu : pentru 50 de grame de brânzică calcică de casă se vor folosi jumătate de litru de lapte şi respectiv 4 tablete de calciu lactic de la Biofarm.

Poftă bună !

Pont bebe : Calciul lactic din reţeta de brânzică calcică de casă pentru bebeluşi se poate înlocui şi cu zeama de lămâie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu