05 februarie 2014

Pui cu ciuperci şi smântână

Pui cu ciuperci şi smântână


Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana

Ingrediente :

1 piept de pui dezosat
300 grame smântână
ciuperci proaspete
o ceapă medie
ulei
cimbru
1 legătură de pătrunjel verde
sare
piper
opţional: usturoi

Preparare :

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci şi smântână bebe
  Pieptul de pui se taie în pătratele peste care presarăţi : sare, cimbru şi puţin piper măcinat. Se încinge uleiul în tigaie şi se lasă până ce au prins o culoare aurie. Se scot pe o hârtie absorbantă pentru a se scurge de ulei. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală bine şi se taie feliuţe, iar cotoarele în pătratele. Se pune apă la fiert cu puţină sare şi când clocoteşte se adaugă şi ciupercile. Într-o tigaie wok se pune ulei, se încinge bine şi apoi se adaugă ceapă tocată mărunt. Când ceapa devine sticloasă se presară sare şi piper.

Reteta culinara din pui cu ciuperci, usturoi si smantana
Pui cu ciuperci,usturoi şi smântână

Se adaugă ciupercile scurse de apă, bucăţele de pui prăjit şi smântână (opţional: usturoi pisat). Amestecăm continuu să nu se prindă. Se lasă pieptul de pui cu ciuperci şi smântână în tigaia wok până ce sosul capătă consistenţă. Se stinge focul la pieptul de pui cu ciuperci şi smântână şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună !

Pont bebe : Pieptul de pui cu ciuperci şi smântână se serveşte alături de salată din roşii cherry cu pătrunjel verde şi ulei de măsline.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu