08 mai 2014

Urzici

Urzici


Mancarica de urzici pentru bebelusi, copii si parinti

Ingrediente :

urzici
faină albă
mujdei de usturoi
ulei
sare

Preparare :

Mancarica de urzici pentru bebelusi, copii si parinti
Urzici bebe
  Urzicile proaspete se spală foarte bine frunză cu frunză în multă apă rece. Se opăresc timp de 5 minute la foc potrivit până se înmoaie, se pun într-o strecurătoare peste o oală şi se scurg de apă apăsându-se ușor. Se freacă cu o lingură într-un castron până se fac ca o pastă adăugându-se încetul cu încetul ca să nu se facă cocoloaşe câte un praf de făină albă și din zeama rămasă de la urzici. Va rezulta astfel o cantitate zemoasă. Separat se prepară un mujdei de usturoi. Într-o cratiță se încălzește puțin ulei, se toarnă urzicile, sare şi zeamă de la mujdeiul de usturoi după gust. Se lasă pe foc câteva minute și apoi se pune capacul. Se servesc simple ca atare sau alături de o bucățică de carne sau un ou moale.

Poftă bună !

Pont bebe : Înainte de a adăuga zeama de la urzicile pentru bebeluși rămasă după ce s-a scurs trebuie lăsată 2 minute să se limpezească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu