27 februarie 2016

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana

Ciorba radauteana cu pui, smantana, usturoi si otet

Ingrediente :

o bucata piept si 4 copanele de pui
4 L apa
3-4 morcovi
o legatura de pastarnac
o legatura de radacina de patrunjel
o telina medie
2 cepe
1 ardei rosu
1 ardei galben
o capatana de usturoi uscat
o legatura de patrunjel vede
o legatura de leustean verde
8 galbenusuri
2 linguri de faina
6 linguri de otet
sare
500 ml smantana

Preparare :

Ciorba radauteana cu pui, smantana, usturoi si otet
Ciorba radauteana
  Carnea se curata de piele, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu 4 l de apa. Zarzavatul se curata si se lasa intreg. Se spumeaza carnea si cand este limpede se adauga legumele intregi. Cand sunt toate fierte se scot si se lasa la racit. Carnea se taie fasii, morcovii se paseaza iar restul nu se pastreaza. Cat se racesc se curata si se drobeste usturoiul iar verdeata se toaca marunt. Intr-un castron incapator se prepara un amestec mai gros din smantana, galbenusuri, faina si otet. Se pun morcovii pasati si carnea la loc in supa, se adauga sare dupa gust si se pune la loc la fiert la foc mic. Se adauga zeama incetul cu incetul in amestecul din smantana si galbenusuri, se toarna tot continutul in ciorba radauteana precum si usturoiul si se inchide focul (sau se mai lasa sa dea cateva clocote - dupa preferinta). Se opreste focul la ciorba radauteana si se adauga verdeata.

Ciorba radauteana cu pui, smantana, usturoi si otet
Ciorba radauteana
Poftă bună !

Pont bebe : Ciorba radauteana gustoasa cu pui, smantana, mujdei de usturoi si otet.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu