20 noiembrie 2012

Supă de pui cu găluşti

Supă de pui cu găluşti


Reteta de la mama mea pentru bebei  : supa de pui cu galusti

Ingrediente :

carne de pui (piept cu os)
ţelină
rădăcină de pătrunjel
păstârnac
morcovi
ceapă galbenă
tăiţei
2 ouă
1 legătură de pătrunjel verde
griş
sare marină
un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu

Reteta de la mama mea pentru bebei  : supa de pui cu galusti
Supă  de pui cu găluşti bebe
Preparare :

  Se pune carnea la fiert în apă rece la foc mic şi se ia spuma ori de câte ori este nevoie. Când este fiartă carnea, se adaugă legumele curăţate şi tăiate rondele măricele sau mai mici : ţelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi morcovii iar ceapa se pune întreagă.
  Între timp se prepară găluştile pentru supa de pui cu găluşti. Se iau cele 2 ouă, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adăugă treptat gălbenuşurile iar apoi se adaugă grişul încetul cu încetul. Se amestecă bine până ce compoziţia capătă consistenţa unei smântâni mai groase. Se pune şi un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu ca să iasa pufoase şi să nu cadă greu la stomac. Se lasă compoziţia să se "aşeze" puţin.
  Când s-au fiert şi legumele, se scot ceapa, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul. Tăiţeii se fierb separat în altă oală.
  Se ia o linguriţă lungă, se scufundă în oala cu supă şi se ia din amestecul pentru găluşte. Se uniformizează compoziţia de găluşti de fiecare dată de marginea din interiorul castronului apoi se scufundă linguriţa în oala cu supă. Se procedează aşa până la terminarea compoziţiei de găluşti. Se adaugă în oala de supă de pui cu găluşti o cănuţă cu apă rece, se pune capacul şi se mai lasă aproximativ 10-15 minute la foc potrivit să fiarbă încet. Găluştile se vor ridica singure la suprafaţă. Se adăugă şi tăiţeii deja fierţi şi puţină sare marină.
  Când s-au fiert şi găluştile se opreşte focul şi se adăugă şi pătrunjelul tocat foarte mărunt. Se pune capacul.

Poftă bună !

Pont bebe : Pentru găluşti pufoase şi aromate pentru supa de pui cu găluşti pentru bebeluşi se pune bicarbonat de sodiu în compoziţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu