02 decembrie 2012

Supă cremă de dovlecei

Supă cremă de dovlecei


Supa crema de dovlecei cu iaurt de casa pentru bebelici

Ingrediente :


dovlecei
o ţelină
2-3 morcovi
2-3 cartofi albi
o rădăcină de pătrunjel
un păstârnac
100 g smântână sau de iaurt de casă
1 linguriţă de unt
o ceapă albă
puţin busuioc verde tăiat mărunt sau busuioc uscat
1 legatură de mărar
sare marină
opţional : lămâie
opţional : pătrunjel

Supa crema de dovlecei cu iaurt de casa pentru bebelici
Supă cremă de dovlecei

Preparare : 

   Legumele se taie în cubuleţe : ţelina, morcovii, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel. Ceapa se adaugă întreagă. Se pun toate la fiert în oală cu apă şi cu o linguriţă de sare marină. Când s-au muiat puţin se adăugă cartofii tăiaţi cubuleţe. Când s-au fiert şi cartofii se adaugă şi dovleceii în bucăţele mici. După ce s-au fiert toate legumele bine se pasează la blender şi se adaugă conţinutul la loc în oală.
  Se completează supa cremă de dovlecei cu o linguriţă de unt, 100 g smântână sau de iaurt de casă şi puţin  busuioc verde tăiat mărunt sau busuioc uscat. Se mai lasă maxim 5 minute amestecându-se întruna. Se opreşte focul şi se pune mărarul tăiat foarte mărunt. Opţional se poate acri supa cremă de dovlecei şi cu puţină zeamă de lămâie.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa cremă de dovlecei pentru bebeluşi se poate servi cu un mic adaos în farfurie de pătrunjel tocat mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu