28 decembrie 2014

Pilaf cu carne

Pilaf cu carne

Reteta de la mama mea : pilaf de orez cu carne

Ingrediente :

carne de pasare, porc sau pui
2 cepe
2 morcovi
1 telina
1 cana cu orez
sare marina

Preparare :


Reteta de la mama mea : pilaf de orez cu carne
Pilaf cu carne
  Se spala bucatile de carne si se pun la fiert intr-o olita cu apa. Dupa  15 minute, cand apa s-a colorat se arunca apa si se pune iarasi carnea la fiert. Se ia spuma iar apoi se adauga legumele intregi. Cand este aproape fiarta carnea (se poate rupe cu mana), se scot zarzavaturile si se pune orezul spalat in cateva ape. Se amesteca si se lasa pilaful cu carne la foc mic pana ce infloreste orezul. Se sareaza dupa gust pilaful cu carne si se mai lasa cu putina deasupra. Se stinge focul si se pune capacul. Orezul se mai umfla si mai absoarbe din apa.

Poftă bună !

Pont bebe : Mancarica de pilaf cu carne se serveste cu patrunjel verde deasupra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu