28 ianuarie 2014

Supă vită cu găluşte şi seminţe chia

Supă vită cu găluşte şi seminţe chia

Reteta de la mama pentru bebei  : supa de vita cu galuste

Ingrediente :

carne de vită (piept de vită cu os şi carne)
telină
rădăcină de pătrunjel
păstârnac
morcovi
ceapă galbenă
1 dovlecel
2-3 ouă
1 legătură de pătrunjel verde
griş
sare
un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu
seminţe de chia

Preparare :

  Se pune carnea la fiert în apă rece la foc mic şi se ia spuma ori de câte ori este nevoie. Când este fiartă carnea, se adaugă legumele curăţate şi întregi : ţelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa; iar morcovii şi dovlecelul se dau pe răzătoare. După 10 minute se adaugă şi 3-4 linguri de seminţe de chia. Se prepară găluştele : se iau cele 2 ouă, se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă, se adaugă treptat gălbenuşurile iar apoi se adaugă grişul încetul cu încetul. Se amestecă bine până ce compoziţia capătă consistenţa unei smântâni mai groase. Se pune şi un vârf de cuţit cu bicarbonat de sodiu. Se lasă compoziţia să se "aşeze" puţin. Când s-au fiert şi legumele, se scot doar cele puse întregi (ţelina, rădăcina de pătrunjel, păstârnacul şi ceapa).

Reteta de la mama pentru bebei  : supa de vita cu galuste
Supă de vită cu găluşte şi seminţe de chia pentru bebe
  Se ia o linguriţă lungă, se scufundă în oală cu supă şi se ia din amestecul pentru găluşte. Se uniformizează compoziţia de găluşte de fiecare dată de marginea din interiorul castronului apoi se scufundă linguriţa în oală cu supă. Se procedează aşa până la terminarea compoziţiei. Se adaugă în supa de vită cu găluşte şi seminţe de chia o cănuţă cu apă rece, se pune capacul şi se mai lasă aproximativ 10-15 minute la foc potrivit să fiarbă încet. Găluştele se vor ridica singure la suprafaţă.
  Când s-au fiert şi acestea se opreşte focul şi se adaugă sarea şi pătrunjelul tocat foarte mărunt. Se pune capacul.

Poftă bună !

Pont bebe : Seminţele de chia vor da o valoare nutritivă sporită iar supa de vită cu găluşte cu seminţe la chia pentru bebeluşi, copii şi părinţi va capăta o consistentă mai groasă. Nu se vor mai adăuga şi taiţei sau cartofi in supa de vită cu găluşte şi seminţe chia, acestea din urmă fiind suficiente.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu