30 ianuarie 2014

Gogoşi

Gogoşi

Reteta de la mama mea : gogosi pufoase cu zahar pudra

Ingrediente : 

1 kg de faină
2 cubuleţe de drojdie
jumătate de pungă cu lapte dulce
1 linguriţă de sare
2 ouă
1 plic de zahăr vanilat
ulei
zahăr pudră

Preparare : 

Reteta de la mama mea : gogosi pufoase cu zahar pudra
Gogoşi pufoase cu zahăr pudră
 Se pune faina într-un castron mare si se face o gropiţă în mijloc unde punem : drojdia dizolvată în puţin lapte cald, sarea, ouăle şi zahărul vanilat. Se frământă bine totul cu mâna până se omogenizează apoi se pune laptele cald. Rezultă o cocă moale care se frământa încă o dată. Se mai pune din când în când faină până ce devine elastică şi se întinde bine. Castronul se acoperă cu o cârpă şi se lasă la cald până creşte volumul de 2 ori. După ce a dospit se ia o bucată din cocă şi se întinde cu sucitorul o foaie groasă de 1 cm apoi se taie formele de gogoşi.



Reteta de la mama mea : gogosi pufoase cu zahar pudra
Gogoşi pufoase cu zahăr pudră
În tigaie să fie mult ulei şi bine încins. Se prăjesc gogoşile rând pe rând în uleiul încins la foc potrivit până ce capătă o culoare aurie şi apetisantă. Se scot gogoşile pe şerveţele de hârtie una lângă alta.

Poftă bună !

Pont bebe : Gogoşile pentru copii şi părinţi se tăvălesc calde în zahăr pudră amestecat eventual cu zahăr vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu