02 noiembrie 2015

Sos Tzatziki

Sos Tzatziki 

Reteta de sos grecesc Tzatziki

Ingrediente :

castraveti proaspeti
iaurt gras sau smantana
cativa catei de usturoi
ulei de masline
sare
optional : marar sau patrunjel verde proaspat
optional : zeama de lamaie

Preparare :

Reteta de sos grecesc Tzatziki
Sos Tzatziki 
  Se curata castravetii de coaja, se dau pe razatoarea mare, se pun intr-un castron si se presara putina sare pe ei. Se lasa circa 10 minute in castron si apoi se pun intr-o strecuratoare deasupra unui bol mic. Se apasa usor cu o lingura ca sa iasa toata apa din ei. Se amesteca intr-un castron castravetii scursi de apa impreuna cu iaurtul sau smantana, putin ulei de masline si sare. Se amesteca sosul Tzatziki foarte bine si apoi se razuie cativa catei de usturoi. Se amesteca iarasi bine si se gusta sosul Tzatziki. Se adauga optional : marar sau patrunjel verde proaspat precum si zeama de lamaie.

Poftă bună !

Pont bebe : Cantitatile pentru sosul Tzatziki depind de gustul fiecaruia. Se serveste alaturi de orice fel de carne, legume si paine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu