22 ianuarie 2015

Ciorba de porc cu tarhon

Ciorba de porc cu tarhon

Reteta de la mama mea : ciorba de porc cu oua si tarhon

Ingrediente :

costita sau scaricica de porc
3 morcovi
o telina
2 radacini de patrunjel
2 bucati de pastarnac
4 cartofi
sare
2-3 oua
tarhon proaspat

Preparare :

Reteta de la mama mea : ciorba de porc cu oua si tarhon
Ciorba de porc cu tarhon
  Se pune la fiert intr-o oala mai mica carnea spalata si taiata in bucati potrivite. Se lasa sa clocoteasca 3-4 minute, se scoate, se clateste putin cu apa rece. In oala din care va fi ciorba de porc cu tarhon se pun ceapa tocata marunt si morcovii rondele impreuna cu o lingura de ulei. Se calesc la foc mic pana ce se inmoaie legumele. Se adauga apoi carnea dupa ce a fost fiarta 3-4 minute si clatita, apoi si celelalte legume curatate si taiate pe din doua : telina, radacina de pastrunjel si pastarnacul. Cand si acestea sunt aproape gata, se pun si cartofii taiati in bucati. Intr-un castron mare se sparg ouale si se bat cu furculita. Se sareaza ciorba de porc cu tarhon, se mai lasa 2-3 minute si se opreste focul. Se ia din ciorba cu un polonic si se adauga zeama in castronul cu oua pana la umplere incetul cu incetul sa nu se taie. Se rastoarna la loc in oala cu ciorba. Se presara tarhon proaspat tocat.

Poftă bună !

Pont bebe : Ciorba de porc cu tarhon se poate servi cu crutoane facute in casa cu o lingura de smantana sau iaurt de casa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu