28 noiembrie 2014

Sirop de catina

Sirop de catina

Reteta pentru intarirea imunitatii si vitaminizare la copii

Ingrediente :

catina proaspata
miere (cat mai naturala, de la tarani din piata)
(proportie catina si miere de 1:1)

Preparare :


Reteta pentru intarirea imunitatii si vitaminizare la copii
Sirop de catina
  Pentru a prepara siropul de catina cu miere se spala fructele de catina de cateva ori in apa rece. Se scurg bine de apa si se pun fie intr-o masina de tocat care are si functia de storcator de rosii, fie direct cu storcatorul de rosii. Se folosesc numai vase si unstensile emailate, din plastic sau metal. Dupa ce s-a extras tot sucul se trece daca este nevoie si printr-o sita pentru a curata de seminte si coji.
 Extractul astfel obtinut se amesteca cu miere in proportie de 1:1 (daca aveti 2 kg de catina, se pun 2 kg de miere). Siropul de catina cu miere se pune in borcane curate si urcate si se inchid cu capac ermetic. Se pastreaza la frigider timp de 3 luni. Se administreaza o lingurita de sirop de catina dimineata, dupa ce s-a agitat borcanul, pe stomacul gol inainte de micul dejun simplu sau diluat cu putina apa.
Reteta pentru intarirea imunitatii si vitaminizare la copii
Sirop de catina
  Fructele de catina si mierea sunt introduse in alimentatia bebelusului dupa varsta de 1 an respectand regula celor 4 zile. Catina se gaseste in piete in lunile : septembrie, octombrie si noiembrie, inainte de inceperea sezonului rece.

 Poftă bună !

Pont bebe : Eu l-am pacalit putin caci nu vroia deloc sa-l ia. Am pus siropul de catina si miere intr-o sticluta de suc Tedi si i-am zis ca trebuie sa ia in fiecare dimineata o lingurita de "suc". La mine a mers. Incercati si voi. :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu