29 februarie 2016

Sarmale

Sarmale 

Reteta de la mama mea pentru 30 de sarmale traditionale

Ingrediente :

1.5 kg carne de porc tocata
2 cani orez
o ceapa rasa
sare
piper
cimbru
o lingurita de bulion sau boia de ardei dulce
2 linguri bulion
5 foi de dafin
2 buc varza acra
300 g costita sau kaizer afumat

Preparare :

Reteta de la mama mea pentru 30 de sarmale traditionale
Sarmale
  Se amesteca : carnea, orezul, ceapa, o lingurita de bulion/boia de ardei dulce, sarea si piperul. Se adauga o cana cu apa si se amesteca din nou ft. bine, se framanta ca sa se faca cleioasa, sa se simta la mana. Se formeaza sarmalele. Se aseaza intr-o cratita incapatoare, eventual peste cateva foi de varza tocata. Costita/kaizerul se aseaza printre sarmale. Daca se pun in 2 straturi sarmalele, intre ele se aseaza iarasi varza tocata. Peste bulion se toarna apa, se amesteca bine si se adauga in cratita. Se adauga apa in cratita, cat se le acopere. Se baga la cuptor cu capac sau folie de aluminiu. Se misca cratita din cand in cand si se adauga apa atunci cand nu mai este. Spre final se pun cimbrul si foile de dafin in oala cu sarmale. Cand sunt fierte sarmalele se scoate capacul si se mai lasa la rumenit varza de deasupra. Sarmalele trebuie sa fie fierte foarte bine, sa se rupa cu furculita. Se lasa macar 4-6 ore in cuptor la foc mic.

Poftă bună !

Pont bebe : Sarmalele se servesc cu mamaliguta, ardei iute si smantana, dupa preferinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu