25 februarie 2013

Mazăre cu carne


Mazăre cu carne


Reteta de mancarica de mazare cu carne

Ingrediente :

500 gr carne de pui sau curcan
1/2 kg mazăre boabe
bulion
50 ml ulei sau 50 g unt
1 legătură de pătrunjel verde
1 legătură de mărar verde
50 gr ceapă
sare

Preparare:
Reteta de mancarica de mazare cu carne
Mazăre cu carne bebe

  Se taie carnea în bucăţele, se toacă ceapa mărunt şi se înăbuşă cu totul în ulei sau în untul topit. Se adăugă mazărea, se pune apă cât să acopere totul. Se acoperă oala de mazăre cu carne şi se lasa să fiarbă la foc mic până când este gata carnea. Se adaugă sarea şi bulionul. După 10 minute de fierbere se închide focul, se adăugă verdeţurile tocate şi se pune capacul la mazăre cu carne.

Poftă bună !

Pont bebe : La mazărea cu carne bulionul poate fi înlocuit cu 1/4 suc de roşii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu