06 iulie 2013

Supă cremă de dovlecei şi spanac

Supă cremă de dovlecei şi spanac


Supa crema de dovlecei şi spanac cu smantana si crutoane

Ingrediente :

dovlecei
spanac (după ce a fost curăţat, spălat şi opărit) sau spanac congelat
1 ceapă medie
2 căţei de usturoi
2 linguri cu ulei de măsline
sare
cartofi
câteva frunze de mentă
smântână

Preparare :

Supa crema de dovlecei şi spanac cu smantana si crutoane
Supă cremă de dovlecei şi spanac bebe
  Se pune cratiţa pe foc mediu cu cele două linguri cu ulei de măsline şi se lasă să se încălzească puţin. Se adăugă usturoiul şi ceapă tocate mărunt, se sotează câteva minute şi se adăugă două vârfuri cu sare. Se adăugă dovlecelul şi cartofii curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţele. Se lasă la fiert încă 15 minute, până când sunt cartofii moi iar apoi se adăugă spanacul ; se lasă la fiert până sunt gata toate legumele. Se pun toate într-un blender pentru a obţine un piure fin de supă crema de dovlecei şi spanac. Se pune din nou pe foc supa crema de dovlecei şi spanac şi se adaugă frunzele de mentă. Se mai lasă 1 minut, maxim două minute.

Poftă bună !

Pont bebe : Supa cremă de dovlecei şi spanac pentru bebeluşi se poate servi cu puţină smântână şi crutoane.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu