17 februarie 2014

Orez salbătic prăjit

Orez salbătic prăjit

Reteta de orez basmati si salbatic prajit cu ou si sofran

Ingrediente :

o punguţă cu orez basmati şi sălbatic
o ceapă medie
3 linguri cu ulei de măsline
4 caţei de usturoi
1 linguriţă de chimen
2 ouă
sare marină
piper
1-2 linguriţe de şofran

Preparare :


Reteta de orez basmati si salbatic prajit cu ou si sofran
Orez salbătic prăjit
  Reţeta de orez sălbatic prăjit este simplă şi rapidă. Se pune la fiert orezul basmati şi sălbatic în apă cu sare şi se lasă 10 minute. Ceapa să căleşte puţin în tigaie wok în uleiul de măsline până capătă culoare aurie. Se adaugă apoi usturoiul tăiat feliuţe şi chimenul. Se lasă până se rumenesc şi se adaugă orezul scurs de apă. Până se rumeneşte orezul se bat ouăle la care se adaugă sare, piper şi şofran. Se ia din orez şi se pune în castronul cu ouă şi se amestecă bine apoi se toarnă la loc în tigaia wok. Se combină uniform totul în tigaie şi se lasă la "prăjit" până nu mai are deloc zeamă. Orezul sălbatic prăjit se lăsă la răcit şi se serveşte simplu sau ca şi garnitură la friptură sau salată.

Poftă bună !

Pont bebe : În procesul de preparare a reţetei de orez basmati şi sălbatic prăjit bobul nu trebuie lăsat la foc puternic, altfel devine ca pilaful.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu