30 ianuarie 2015

Budinca de dovlecei

Budinca de dovlecei

Mancare de budinca de dovlecei pentru bebelusi si copii

Ingrediente : 

5 dovlecei
3 oua
cascaval
1 borcan cu smântână 350 g
sare
un vârf cuţit de piper
2 linguri de pesmet

Preparare :

Mancare de budinca de dovlecei pentru bebelusi si copii
Budinca de dovlecei
  Dovleceii se curata de coaja, se spala si se taie in felii potrivite. Se aseaza pe un servet absorbant unul langa celalat si se lasa 5 minute la scurs. Intr-un castron se amesteca ouale cu furculita ca pentru omleta, se adauga smantana, cascaval ras, sare si piper. Se unge un vas termorezistent cu putin ulei sau unt si se tapeteaza cu pesmet aranjandu-se frumos pe toate marginile. Se aseaza feliile de dovlecei. Pe deasupra se toarna compozitia pentru budinca de dovlecei. Budinca de dovlecei se coace in cuptorul incins, la foc mic, pana ce se rumeneste pe deasupra.

Poftă bună !

Pont bebe : Budinca de dovlecei se poate prepara si cu dovlecei rasi care se scurg bine de zeama intr-o sita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu