07 noiembrie 2015

Tiramisu

Tiramisu

Reteta simpla de tiramisu pentru copii fara alcool

Ingrediente :

8 oua
varf de cutit de sare
16 linguri zahar
4 pliculete zahar vanilat
1.000 gr mascarpone
500 ml cafea
1.000 gr piscoturi
vas de yena sau tava din sticla
cacao sau ciocolata alba sau neagra rasa

Preparare :

Reteta simpla de tiramisu pentru copii fara alcool
Tiramisu
  Ouale se scot din frigider cu 15 minute inainte de a incepe prepararea retetei de tiramisu ca sa fie la temperatura camerei. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Separat se mixeaza la viteza potrivita galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga mascarponele impreuna cu galbenusurile si se omogenizeaza toata crema. Se prepara o cafea la aragaz cu ajutorul unei cafetiere moka numita si espressor moka (cine nu detine o astfel de cafetiera aceasta se poate prepara la filtru), se strecoara de zat si se lasa la racit.


Reteta simpla de tiramisu pentru copii fara alcool
Tiramisu
Asamblam prajitura intr-o tava din sticla sau vas de yena. Inmuiem piscoturile in cafea fix jumatate de secunda pe o singura parte iar apoi se aseaza in tava cu partea inmuiata in sus. Piscoturile trebuie insiropate rapid altfel se inmoaie prea tare. Peste primul strat de piscoturi se intinde jumatate din crema de mascarpone iar apoi se pudreaza cu cacao sau se presara ciocolata alba si neagra rasa. Se aseaza urmatorul strat de piscoturi inmuiate in cafea si se presara restul de cacao sau ciocolata. O alta varianta, in functie de marimea tavii, este un strat de piscoturi, un strat de crema si cacao sau ciocolata, alt strat de piscoturi si crema si tot asa pana ce se termina ingrediente. Prajitura tiramisu se lasa la frigider 7 ore sau chiar toata noaptea.

Poftă bună !

Pont bebe : Aceasta reteta de tiramisu este simpla poate fi preparata si pentru copii pentru ca nu contine alcool si inlocuindu-se cafeaua normala cu una decofeinizata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu