03 martie 2014

Salată de ciuperci

Salată de ciuperci

Aperitiv : salata de ciuperci cu maioneza, smantana si usturoi

Ingrediente :

1 kg ciuperci proaspete
3 linguri cu maioneză
5 căţei usturoi
smântână
sare marină
1 legătură de pătrunjel verde

Preparare :

Aperitiv : salata de ciuperci cu maioneza, smantana si usturoi
Salată de ciuperci aperitiv
   Aperitivul cu salată de ciuperci se prepară astfel : mai întâi ciupercile se spală, se curăţă şi se taie felii, apoi se pun la fiert 20-25 de minute în apă cu puţină sare. Se strecoară şi se lasă la răcit. Între timp se amestecă maioneza, smântâna, sarea, pătrunjel tocat fin şi usturoiul pisat. După ce s-au răcit ce amestecă toate ingredientele cu ciupercile. Salata de ciuperci se lasă la răcit în frigider înainte de servire.

Poftă bună !

Pont bebe : Reţeta de maioneză din salata de ciuperci este simplă : se amestecă un gălbenuş de ou crud cu o linguriţă de muştar dulce, apoi se toarnă încetul cu încetul uleiul şi în acest timp se mixează până la cantitatea dorită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu