22 septembrie 2013

Spanac cu orez şi ou

Spanac cu orez şi ou


Reteta piure de spanac, ou si sos Bechamel pentru bebelusi

Ingrediente :

spanac
unt
faină
lapte
orez
lămâie

Preparare :

Reteta piure de spanac, ou si sos Bechamel pentru bebelusi
Spanac cu orez şi ou bebe
  Se fierbe spanacul timp de 30 minute (se pune în apă când deja fierbe) sau se prepară în bain-marie. Se fierbe orezul separat. Pentru piureul de spanac cu orez şi ou se face un sos Bechamel din unt, faină şi lapte astfel : se topeşte unul, se adaugă faina amestecând tot timpul pentru a nu se rumeni iar apoi se adaugă puţin câte puţin laptele amestecând continuu cu un tel sau cu o lingură de lemn ca să nu se facă cocoloaşe şi până ce capătă consistenţa unui sos.
  Peste sosul Bechamel se pune spanacul şi orezul şi se mai lasă să mai fiarbă puţin. Se ia de pe foc şi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie. Se fierbe separat un ou cleios şi se adaugă în mâncărica de spanac cu orez şi ou.

Poftă bună !

Pont bebe : Păpica de spanac cu orez şi ou pentru bebeluşi se serveşte caldă făcută la blender.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu